Dnevna informacija PU Splitsko-dalmatinske


Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, prijevara, dvije prijetnje, tjelesna ozljeda, devet oštećenje tuđe stvari, šest teških krađa, devet krađa i požar na kući.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom proteklog vikenda na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine i vožnje pod utjecajem alkohola odnosno opojnih droga. Sankcionirano je ukupno 114 prekršaja. U vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je 45 vozača, dok je 17 zatečeno u prekoračenju brzine.

Tijekom vikenda, zabilježene su ukupno 22 prometne nesreće, od kojih devet s ozlijeđenim osobama. Šest osoba je teže ozlijeđeno od kojih dvije sa ozljedama opasnim po život, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Traže se očevici prometne nesreće

Jučer oko 12.45 sati u Splitu, na kolniku ulice Domovinskog ratadogodila se prometna nesreća, u kojoj su sudjelovali vozači osobnih vozila Fiat Uno i BMW splitskih registarskih oznaka i dvoje pješaka. U prometnoj nesreći pješaci, mladić i djevojka zadobili su teške i po život opasne ozljede te se nalaze u bolnici u Jedinici intenzivnog liječenja.

Molimo očevice ove prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije Split, Bračka 24, osobno ili na brojeve telefona: 021/504-036, 504-010 ili 192.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za više prijevara

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Solina. Sumnjiči se da je četiri osobe doveo u zabludu lažno se prikazujući utjecajnim u zapošljavanju u tvrtku koja dobro posluje. Od oštećenih je tražio novac uz obećanje da će njih ili njima bliske osobe zaposliti. Ukupna za sada utvrđena materijalna šteta koju je pričinio oštećenima iznosi 168 tisuća kuna, pa je tako jednu osobu oštetio za iznos od 30 tisuća kuna, drugu za iznos od 34 tisuće i petsto kuna, treću osobu za iznos od 26 tisuća i dvjesto pedeset kuna i četvrtu osobu za iznos od 78 tisuća kuna. Oštećene osobe su sa šireg splitskog i šibenskog područja. U sklopu obrade obavljena je pretraga obiteljske kuće koju koristi. U odnosu na spomenutog počinitelja i način počinjenja kaznenih djela postoje indicije i sumnje koje ukazuju da ima još oštećenih osoba koje su na ovaj način dovedene u zabludu i prevarene te ih ovim putem pozivamo da se jave u najbližu policijsku postaju ili u zgradu ove Policijske uprave.

Razbojništvo

U subotu, 1. travnja oko 20.00 sati, u Stobreču u Cetinskoj ulici, u prodavaonicu su ušla dva maskirana muškarca i prijeteći pištoljem prema zaposlenici otuđili novac. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljima.

Zatečena u krađi novčanika iz ruksaka

U subotu, 1. travnja oko 17.45 sati u Splitu u Dioklecijanovoj ulici, u krađi novčanika iz ruksaka 55-godišnje južnokorejske državljanke zatečena je 50-godišnja državljanka BIH. Zadržana je od strane turističkog vodiča, građana kao i same oštećene turistkinje do dolaska policijskih službenika. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je osim navedene 50-godišnjakinje u krađi sudjelovala i 19-godišnjakinja također državljanka BIH. Uz kaznenu prijavu za krađu predane su jučer pritvorskom nadzorniku.

Provale u crkvu

Prije četiri dana u mjestu Sitno Gornje provaljeno je u dvije crkve iz koji je otuđen nakit s oltara i s kipova Bogorodice. Prilikom provale pričinjena su i oštećenja te ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

VIDEO: Pravoslavni vjernici u Imotskom dočekuju Božić

Šećerna bolest vrlo je podmukla, a i u Imotskom zahvaća sve veći broj ljudi

VIDEO: Imotski čestitari već 15 godina pomažu siromašnima