Predstavljen novi CD imotskih glazbara koji će iduće godine biti nominiran za prestižnu nagradu Porin


Novi CD Hrvatskog puhačkog orkestra gradske glazbe Imotski dogodine će biti nominiran za prestižnu diskografsku nagradu Porin, potvrdio je to na današnjoj promociji albuma poznati producent Saša Lukić. "Ove godine to nije bilo moguće jer je CD tek početkom godine izišao vani, ali smo od naše izdavačke kuće dobili informaciju da ćemo dogodine biti nominirani", kazao je Lukić, koji je i producent albuma imotskoga orkestra. "Ovakva kategorija za nominaciju za Porina ne postoji. Bit će potrebno dogodine ustanoviti posebnu kategoriju jer mi u Hrvatskoj imamo jako malo nosača zvuka amaterskih puhačkih orkestara", dodao je.



Glazba s Modroga jezera - generacija 2011. zorno prikazuje rad navedene generacije glazbenika. "Iza nas je jedan impozantan, vrhunski projekt. Očekujemo da će naš CD pronaći put do kupaca. Ima dosta zanimljivih skladbi koje mogu poslužiti kao uzor mladim orkestrima", kazao je za naš portal profesor Ivan Glibota - Crni, kapelnik HPO Gradske glazbe Imotski.



Na predstavljanju je bio i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Imotskoga Ivan Budalić, koji je istaknuo da je upoznat sa svim uspjesima ovoga orkestra. "Svi se trebamo ponositi uspjesima Gradske glazbe Imotski jer je ona nadaleko prepoznatljiv brand našega grada, ali i dokaz kako se i u Imotskom uz puno truda i rada mogu postići svjetski uspjesi", izjavio je Ivan Budalić. Zadovoljstvo njegovim dolaskom izrazio je i kapelnik Glibota. "Ovo nije politički skup i zaista su svi bili pozvani Drago mi je da ovdje kandidata Budalića i veselim se jer okuplja tim mladih ljudi, u kojemu su i neki naši bivši glazbari", kazao je Glibota.




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

VIDEO: Pravoslavni vjernici u Imotskom dočekuju Božić

Šećerna bolest vrlo je podmukla, a i u Imotskom zahvaća sve veći broj ljudi

VIDEO: Imotski čestitari već 15 godina pomažu siromašnima